DØD OVER ELITEN

★★★★☆☆

Dramatikeren Thomas Markmann foregriber det kommende valg med sit muntert provokerende nye stykke DØD OVER ELITEN. Odense Teater er til lejlighed omdannet til valgcentrm, hvor bl.a, de to spidskandidater bliver interviewet af pressen.

I skikkelse af Peter Gilsfort og Klaus Bondom personificerer de ikke bare fløjene i dansk politik, men også selve årsagerne til den almene politikerlede. Den ene smålig og bondsk, den anden arrogant og bedrevidende.

Iscenesætteren Moqi Simon Trolin har skabt en ganske underholdende politisk satire, der er især efter pausen hæver sig over det forudsigelige og som får liv gennem Odense Teaters fortræffelige ensemble. Benjamin Kitter, Meike Bahnsen, Mikkel Bay Mortensen og Githa Lehrmann skaber alle interessante karakterer i lighed med de unge talenter Haesam Jakir og Peter Høgsbro.

Dejligt at se moderne samtidsteater med så mange medvirkende på en stor scene. En dristig satsning, der et langt stykke af vejen forekommer vellykket.

Om man er enig eller uenig i de politiske budskaber, der luftes, kan for så vidt være underordnet. Det er mekanismerne bag, som egentlig er de mest interessante. Man skal dog ikke forvente øget valgdeltagelse af den grund, selvom status quo unægteligt synes uacceptabelt.

(Michael Søby)