HONNING MARGRETHE

OG EVENTYRHAVEN

★★★☆☆☆

Arnaud Bouron og Antoon Krings beskedne men ganske fornøjelige animationsfilm er et nået de danske biografer, men hvor store børn givet vil foretrække "Ternet Ninja", vil de mindste børn helt sikkert elske historien om Honning Margrethe, der i forklædning og på hemmelig vis forelsker sig i en græshoppe!

De danske lydside er indtalt af en række af landets mest musikalske skuespillere, og det giver pote, selv de desværre ikke får lov til at synge en dansk version af "La Vie En Rose", men i stedet må nøjes med et uskønt mix af engelsk og fransk.

Marie Dalsgaard spiller titelrollen med luft på stemmen og tilbageholdte åndedræt, mens Laus Højbye og Carsten Svendsen har en fest med diverse manderoller. Man nyder også altid veloplagte Johanne Louise Schmidt, der p.t. brillerer på Betty Nansen Teatret i "Kat på et varmt bliktag", som filmens grumme skurkinde.

HONNING MARGRETHE OG EVENTYRHAVEN har tilpas megen charme til at også voksne kan holde den ud, og man bør ikke tage anstød af portrættet af Eventyrhavens kongehus, der klart behandler emner som abdicering noget mere skødesløst, end vi ser herhjemme.