CRAZY CHRISTMAS:

FOGG’S OFF

★★★★☆☆

Først fik vi at vide, at det var slut med Crazy Christmas Cabaret i Tivolis Glassal. Så fik vi at vide, at der alligevel kom et nyt show. Dog uden Vivienne McKee selv på scene, selvom hun har været den kvindelige stjerner i næsten alle showene gennem flere årtier.

Nu har hun helliget sig manuskriptskrivningen og iscenesættelsen, og selvom hun naturligvis altid har klædt, de forestillinger hun er med i, har dette valg været godt for forestillingen som helhed.

Kunsten at fatte sig i korthed har aldrig været Vivienne McKees force som manuskriptforfatter, og også i år kommer vi op på en spilletid på næsten tre timer. Men samtidig må iscenesætteren Vivienne McKees roses, for der er både et godt tempo og et fint flow over forestillingen, en moderne gendigtning af Jules Vernes’ uopslidelige "Jorden rundt i 80 dage".

Jefferson Bond tegner et spøjst portræt af titelkarakteren, mens uhyre veloplagte Andrew Jeffers atter tager sig overdådig ud i Kirsten Brinks storslåede kostumer. Andrew Jeffers kan også kunsten at levere en besk politisk tekst til en popsang med både vid og bid.

Han sekunderes festligt af Henrik Lund, der næppe har været mere nuttet, siden Reumert-triumfen i "Singin’ in the Rain". Katrine Falkenberg og Rikke Hvidbjerg giver show-indslagene saft med smæld i de amerikanske accenter, mens David Bateson og Bennet Thorpe puster sig op som rivalerne Trump og Putin. Claus de Lichtenberg tager sig kyndigt af de mindste roller og kapelmester Stuart Goodstein har i den grad styr på musikken.

Skulle årets Crazy Christmas Cabaret virkelig blive den sidste, ville den fremstå som et smukt punktum – fremfor sidste års skuffelse. Men at dømme efter slutsangen, så tager den gæve Vivienne og co. en tur i manegen igen til næste år.Til store glæde for Crazy Christmas Cabarets trofaste publikum.

(Michael Søby)