PIGEN MED PARAPLYERNE

★★★★★★

Jacques Demys guldpalme-vinder PIGEN MED PARAPLYERNE fornyede den europæiske musical i starten af 60erne, og Michel Legrands uforglemmelige kærlighedstema blev et global hit. Filmens gennemførte farveæstetik og en dialog, der synges på helt naturlig vis, har tydeligvis inspireret Damien Chazelle forud for "La La Land".

PIGEN MED PARAPLYERNE gjorde desuden Catherine Deneuve til verdensstjerne – en position hun i ganske enestående grad har formået at bevare i mere end et halvt århundrede. Det virkede også ganske passende, at netop Catherine Deneuve medvirkede som en slags maskot i Triers guldpalme-vinder "Dancer in the Dark".

PIGEN MED PARAPLYERNE blev fulgt op af "Pigerne fra Rochefort", hvori Catherine Deneuve optrådte med sin søster, kort før denne omkom i en bilulykke.

På Betty Nansen Teatret skabte Peter Langdal en særdeles vellykket sceneudgave af PIGEN MED PARAPLYERNE, som Catherine Deneuve tilmed kom til Danmark for at se og efterfølgende udtrykte sin begejstring for.

PIGEN MED PARAPLYERNE har således på så mange områder haft en omfattende betydning, og såvel filmisk som musikalsk fremstår den til stadighed som et af filmkunstens mest lysende mesterværker.