LA BOHÉME

★★★★☆☆

Repremieren på verdens mest elskede opera LA BOHÉME i Operaen viste, at forestillingen i al fald ikke er blevet ringere siden premieren. Det var som om, at man denne gang i højere grad så kvaliteterne i Astrid Lynge Ottosen. Kontrasten mellem den triste bohéme-lejlighed og den overlæssede storcenter var stadig til at få øje på, men man forsonede sig lidt med det meget romantiske slutbillede.

Psykologisk set giver det naturligvis ingen mening, at Rodolfo lader døende og forfrosne Mimi sidde med bare arme på lejlighedens tag til slut, det grænser nærmest til aktiv dødshjælp. Men på det tidspunkt er publikums hjerter så godt som smeltede og enhver sund fornuft heldigvis gået fløjten.

Niels Jørgen Riis lufter sin flotte stemme som Rudolfo og har en inderlighed, som vitterligt gør indtryk. Christina Pasaroiu er yndig som Mimi og kan også få os til at lukke op for sluserne, når det kræves. David Kempster fremstår som en udmærket Marcello overfor Sofie Elkjær Jensens veloplagte Musetta, mens uimodståelige Jens Søndergaard charmerer som Schaunard.

Både kor og orkester forekommer mere velafstemte denne gang med det resultat, at Puccinis udødelige musik blev en udelt fornøjelse at lytte til. Jo, vi får meget at glæde os over i denne LA BOHÉME, der luner vore hjerter som en muffe omkring en kold hånd.

(Michael Søby)