SAMMENSVÆRGELSE

★★★☆☆☆

Teater Grob på Nørrebro gør en stor indsats for den danske dramatik. Nu har de atter slået dørene op for det århusianske ensemble Von Baden, der specialiserer sig i dansk teater, der "underholder og udfordrer" jvnf. deres hjemmeside.

I de senere år er der ganske vist blevet længere mellem snapsene – primært på grund af manuskripter, hvis kvaliteter ikke helt har stået mål med de gode intentioner.

Det gælder desværre også for Henrik Vestergaards “Sammensværgelse”, der lanceres som en thriller, men som snarere fremstår som et sindigt konstrueret drama om paranoia og sindsyge.

Patricia Schumann kæmper en brav kamp med hovedrolle som kvinden Alex, der bl.a. forsker i konspirationsteorier, men som pludselig selv rammes af en form for forfølgelsesvanvid, da hun mister sin søn.

Men trods solid støtte fra Frederik Meldal Nørgaard som vattet ægtemand og Anders Brink Madsen som en mystisk mand, der pludselig dukker op i kvindens bevidsthed, tror vi simpelthen ikke på historien.

Henrik Vestergaards forsøg på at bryde med realismen i sin fremstilling af kvindens sorg er ellers et langt stykke af vejen beundringsværdig, men iscenesættelsen – som tilskrives Von Baden – formår ikke i tilstrækkelig grad at forløse denne mutant af fantasi og virkelighed.

(Michael Søby)