HØSTFESTEN

★★★★★☆

Det gæstfrie grevepar Joachim & Vibe Castenschiold byder atter på storslået underholdning i Borreby Teater på Borreby Herreborg.

De fleste filmelskere vil genkende det uhyre velholdte gods fra filmen "Baronessen fra benzintanken", og også naturmæssigt er Borreby og omegn bestemt en rejse værd.

Borreby Teater finder man i en lade fra 1593 og resultatet af ombygningen til teater kunne beses fra 2011. Siden har teatret med forrygende succes præsenteret kvalitetsforestillinger som "Festen" og – naturligvis – en musicalversion af "Baronessen fra benzintanken".

Som altid er der kælet for detaljerne. Vi mødes med håndtryk af en lang række mennesker i klassisk høstfest-kostume – som taget ud af en Morten Korch-film. Langbordene er pyntet op på festligste vis med rød- og hvid-ternet duge og flasker med halmstrå.

Den forudbestilte høstfestplatte serveres med passende groft rugbrød og viser sig at være aldeles fortræffelig: Farseret rødspættefilet med syrnet fløde og dild, koldrøget færøsk laks med røræg og krydderurter, kalvesylte med hjemmesylt og rørt sennep, sprød ribbensteg med syltet rødkål og appelsin samt stegt roastbeef med hjemmelavet remoulade og sprøde løg. I baren kan man bl.a. købe liflig fadøl samt kaffe & cookie til de forslugne og denne dag bød man også på en lækker lille gratis overraskelse i form af friske bær.

Allerede under indtagelsen af maden blev vi forkælet med små underholdningsindslag. Glad harmonikamusik eller danske evergreens fra et selvspillende klaver bragte os i den helt rigtige stemning, og en lille vaks knægt ved navn Lasse Schrøder kunne trylle med en charme, der øjeblikkelig udløste adoptionstrang hos min ledsagerske.

Han viste sig i øvrigt også at være med på scenen, hvor en række af de lokale talenter i alle aldre gjorde godt fyldest.

I centrum stod dog Jan Schou, der også havde iscenesat forestillingen, og han viste sig at være den hel rette til denne opgave.

Jan Schou har den erfarne konferenciers talent for at engagere publikum og så samtidig give dem en lille rap bemærkning i ny og næ til at grine af. Han imponerer i en duet med sig selv – både som Poul Reichhardt og Peter Malberg – i et stort Morten Korch-potpouri og er den allerkæreste LillePer i en morsom kavalkade af Far til Fire-sange.

Mona Britt Nykjær giver den både som refrain-sangerinde og landlig operettefortolker, men er måske allerfineste i en jazzet udgave af "Der var engang", som Bodil Ipsen sang så uforglemmeligt i Emanuel Gregers "Bolettes brudefærd".

Et dannebro-domineret dansktop-medley sammen med bl.a. Richard Ragnvalds "Kære Lille Mormor" og nationalistiske danske sange bliver for meget på den dumme måde, og man burde nok have holdt sig til filmsangene. Men når bare Jørn Bonde sidder ved klaveret, bliver næsten alt en fornøjelse at lytte til.

Undervejs er der fællessang og holder man af at danse, er der mulighed for at få en polka efterfølgende. Jo – de forstår sandelig at feste på godset i Borreby.

https://www.borrebygods.dk/2018/05/07/hoestfesten-morten-korch-show/

(Michael Søby)