ORLA FRØSNAPPER

★★★★☆☆

Det er ikke kun Ole Lund Kirkegårds elskede børnebøger, der har gjort ORLA FRØSNAPPER til en af barndommens mest elskelige skurke. Også Gert Fredholms spillefilm "Lille Virgil og Orla Frøsnapper" og animationsfilmen "Orla Frøsnapper" opnåede stor popularitet i henholdsvis 1980 og 2011.

Dengang var det Allan Olsen og Nikolaj Lie Kaas, der agerede charmerende gavflab, og i Bernhard Olsen teateret ved Frilandsmuseet bliver rollen spillet af talentet Niclas Kølpin.

Siden Niclas Kølpin gjorde sig positivt bemærket i forestillingen "Malaga" på Svalegangen og Rialto har han bl.a. medvirket i flere film- og tv-produktioner. Med en skæg pubertetsstemme og et elastisk kropssprog spiller han også ORLA FRØSNAPPER til succes. Børnene elsker hans gennemførte karakterkomik, der også synes egnet til komedier af Holberg og Moliere, og han bliver det centrum i forestillingen, han skal være. I tilgift får vi et vittigt portræt en tryllekunstner, hvis nummer mislykkes fatalt.

Den lille lort, som ORLA FRØSNAPPER elsker at drille, bliver på Bernhard Olsen Teateret spillet af en pige alias søde Theresa Sølvsteen, der også får lov til at synge lidt. Morten Eisner er kær som god ven og får givet sin kanonkonge et ægte præg af cirkus. Peter Aude ses i diverse småroller bl.a. som smed og bager, og behøver ikke megen plads for at ramme præcist.

Kåre Bluitgen lægger i sin dramatisering stor vægt på cirkusmiljøet og får fin hjælp af scenografen Signe Beckmann. Hun har også klædt Morten Eisner og Peter Aude festligt på i et uimodståeligt nummer med usynlige hunde.

Iscenesætter Peter Darger har således ære af denne ORLA FRØSNAPPER – med Lars Knutzons som humorkonsulent.

(Michael Søby)