THE HAPPYTIME MURDERS

★★★☆☆☆

Animationsfilm for voksne er ikke noget nyt – tænk bare på "Fritz – The Cat", "Hvem snørede Roger Rabbit?" og "Sausage Party". Sært nok virker vovede scener endnu stærkere, når det udføres af dukker (med eller uden "rigtige" skuespillere), må man konstatere efter at have set THE HAPPYTIME MURDERS: En bizar blanding af Muppet Show, film noir og stjernetegnsfilm instrueret af Mel Brooks!

Bill Barretta lægger blandt meget andet stemme til hovedpersonen Phil Philips, en brugt privatdetektiv a Humphey Bogarts Sam Spade – men med hang til porno og det der er værre. Dukkerne kommer da også fra Jim Hensons Alternative – og alternative det er de godt nok i en grad, at man bør skåne sine børn for det.

Her gik man og troede, at Sofie Gråbøl havde rekorden for filmhistoriens mest støjende orgasme i "Mifunes sidste sang", og så kan hun på dette ene punkt ikke overgå den femme fatale, der på tarveligste vis forsøger at besnære vor helt Phil.

Heldigvis bliver Phil genforenet med Melissa McCarthy, den robuste skuespillerinde, der her agerer Phils ikke uproblematiske makker med et narkotisk forhold til både sukker og f-ord.

Hvad starter ganske muntert, ender anstrengende, og trods en del gode grin undervejs primært foranledet af dårlig smag, fuser filmen ud. Instruktøren Brian Hensons mix kan med en vis ret siges at være original, men når humoren kun handler om pik og patter, bliver det trættende i længden.

Det bedste, man kan sige om THE HAPPYTIME MURDERS, er i virkeligheden, at man aldrig har set noget lignende og man næppe får lyst til det igen.