THE POST

★★★★☆☆

Ingen tvivl om, at Steven Spielberg takler en central begivenhed i den amerikanske pressehistorie med sin seneste film THE POST. Nemlig offentliggørelsen af "The Pentagon Papers", der førte til Watergate-skandalen og præsident Nixons fald.

Meryl Streep spiller Kay, den første kvindelige avisejer i USA, der risikerer at ødelægge sin faderes livsværk og at komme i fængsel blot for at værne om ytringsfriheden. Meryl Streep kan i bedste fald opnå den 21ende Oscar-nominering for sin sobre lavmælte indsats som denne kvindelige pioner. Men vinde statuetten for fjerde gang gør hun næppe.

På samme måde virker Tom Hanks fyldestgørende som hendes redaktør, men selvom det efterhånden er længe siden, at han sidst blev Oscar-nomineret, fortjener han ikke at blive det i år.

THE POST er begavet hvid underholdning med alle de korrekte holdninger og bestemt relevant, når man tænker på, hvem der sidder i det hvide hus i dag. Men hvor ALLE PRÆSIDENTENS MÆND af Alan J. Pakula fremstod som et sindsygt spændende drama, så fænger THE POST aldrig for alvor trods de ædle intentioner.

Faktisk virker den forbløffende gammeldags, og visuelt under den standard, vi forventer af Spielberg. Der snakkes konstant og tilmed for lukkede døre, hvilket formodentlig er sandfærdigt men også temmelig kedelig.

THE POST er ikke blevet den definitive film om Pentagon-papirerne, selvom samtlige medvirkende foran og bagved kameraet tilsynelandende troede det, da de lavede den.