WIND RIVER

★★★☆☆☆

Taylor Sheridans karriere som skuespiller er efterhånden blegnet i forhold til hans meritter som manuskriptforfatter med et foreløbig højdepunkt i "Hell or High Water". Efter en skuffende instruktørdebut har han mere held med sig denne gang. WILD RIVER fremstår i al fald rent teknisk som et upåklageligt håndværk, men om historien om en forsvundet nordamerikansk indianerkvinde fænger, vil i høj grad være et temperamentsspørgsmål.

Tempoet er i alt fald sindigt – som at traske rundt i høje snedriver – og det er netop hvad vi gør sammen med Jeremy Renner (ufortjent Oscar-kandidat for hovedrollen i "The Hurt Locker", men fortjent birolle-nomineret for "The Town").

Renner spiller denne gang en pumajæger, der i mangel af bedre bliver assistent for en FBI-agent – uoverbevisende gestaltet af Elizabeth Olsen. Uanset hvilke trængsler denne FBI agent måtte gennemgå i al slags vejr, sidder læbestiften åbenbart perfekt, og selvom Elizabeth Olsen ydede en nydelig indsats i "Martha Marcy May Marlene" og også denne gang forsøger på bedste vis, virker hun fejlplaceret og i mere end een forstand ude i vildmarken.

Plottet har også flere mærkværdigheder og Sheridan forfalder efterhånden til banal splat. Alligevel vil den tages alvorlig som endnu en Sheridan-film, der taler indianernes sag. En sympatisk ambition formidlet i pæne billeder, men som drukner i rutinemæssig blodrus. WIND RIVER ender således som en køn men kedelig menneskejagt uden de store Oscar-chancer.