VILDHEKS

★★★☆☆☆

På Østre Gasværk har man atter kastet sig over Lene Kaasberbøls værker, men VILDHEKS bliver næppe en succes af samme størrelse.

At dømme efter den litterære bearbejdelse hører VILDHEKS ikke til et af Kaaberbøls hovedværker, og historien fortælles så indforstået, at opsætningen faktisk forudsætter, at man skal have læst bogen for at få fuldt udbytte.

De unge spillere har en vis naturlighed i deres fremtoning, men de kunne godt have brugt mere hjælp med replikbehandlingen. Ikke mindst fortællerstemmen serverer ordene for fladt.

Eksostiske Kaya Bruel gør hvad hun kan for at skabe lidt magi, men de fleste voksne leverer under niveau i Mads M. Nielsens uinspirerende iscenesættelse.

En cirkelformet scenekonstruktion giver god mulighed for at bruge forskellige niveauer i scenerummet, og selvom en del af dyrekostumerne virker for ens, så er der også et par, der fungerer (Kat og Kimæra).

Jens Schyth Brøndum er iøvrigt en glimrende Kat med sit eminente kropssprog og Lane Lind lægger på skræmmende vis stemme til skurken Kimæra. En levende ugle opfører sig desuden særdeles professionel.

Det skaber en unødig distance, at sangene blot er båndet,, og især Laus Høybye udgave af "Øjne der skinner" havde man gerne hørt live.
Men små læseheste vil give finde mere at glæde sig over i VILDHEKS, der dog forekommer at være et noget uinspireret repertoirevalg.