GILLELEJE REVYEN 2017

★★★★☆☆

I Gilleleje har man i år fundet opskriften på en ægte folkelig revy, der er på bølgelængde med sit publikum. I den hyggelige restaurant Fyrkroen, hvorfra man har den skønneste havudsigt, varmer man godt op under gæsterne med den danske nationalret – stegt flæsk! – efterfulgt af en liflig rabarbertrifli. Og så er vi klar til showet.

En veloplagt Jesper Søgaard gi’r den gas – både som stripperen, der er blevet lidt for længe på arbejdsmarkedet og som pædagogen, der har så mange politiske korrekte indvendinger mod en ny julesang, at forfatterinden bryder sammen.

Forfattererinden spilles af Ulla Jessen, som igen i år er i sit es, hvad enten hun agerer humørcoach, politikvinde eller blot synger en eftertænksom vise om vigtigheden at kunne grine af sig selv. Men måske elsker vi hende allermest, når hun med dødsforagt og i et hæsblæsende tempo laver parodier på Ulla Pia, Madonna og Amy Winehouse iført nogle aldeles forrygende parykker.

Ny mand på holdet, Peter Holst-Beck, har ikke været lige heldig med alle sine tekster, men "Pengene flyver" (baseret på Cæsar-sangen "Duerne flyver" fra musicalen "Jeg er sgu min egen") blir alligevel en kær opsang til Skat fra revytrioen i Gilleleje. Et ornitolognummer, udarbejdet sammen med Jesper Søgaard, har en skæg ide og bliver givet strammet op hen ad vejen.

Gillelejerevyen fremstår en smule bedre år for år, og det kan man kun glæde sig over. Men måske burde man overveje at have øjne udefra til at se på revyen i ugen op til premieren, så Gillelejerevyen kan komme op blandt landets allerbedste. Den synes i al fald godt på vej.