FEAR

★★★★☆☆

Holstebro-baserede Black Box Dance Theatre, der opnåede en velfortjent Reumert-nominering for deres ambitiøse værk "7even", er en kærkommen gæst i København, hvor man p.t. kan møde dem i "Dansekapellet".

Stephanie Thomasen og Thomas Bentin har tilsammen koreograferet Black Box Dance Companys seneste værk FEAR. Her fokuseres både på den angst, der kommer indefra og den angst, der kan opstår som følge af ydre påvirkninger.

Kontrasten mellem den lille angst og den store udnyttes raffineret og et improviseret afsnit, hvor danserne i højt tempo springer fra tæppe til tæppe som var det smeltende isflager, bliver en krystalisering af angsten for at dø.

De tre dygtige dansere, polske Zaneta Majcher, franskmanden Lionel Ah-Sou og britten Charlotte Arnold bruger deres egne fobier i forestillingen, der ellers tager udgangspunkt i mange hundrede interviews om frygt.

Intet under, at Black Box Dance Theatre er blevet inviteret til Kina på turné. Deres forestillinger har ofte internationalt potentiale – og deres dansere synes nærmest frygtløse.