ARGONAUTERNE – MISSION OLYMPUS

★★★★☆☆

Samme med David Alaux står brødrene Eric og Jean-Francois Tosti i spidsen for TAT Productions, der i disse år er ved at forvandle Toulouse til en form for centrum for fransk animation. Skaberne af “Junglebanden” har både opnået succes i tv- og filmbranchen, og nu formår de at få den græske mytologi gjort nærværende for en ny generation af biografgængere via ARGONAUTERNE – MISSION OLYMPUS.

I antikkens Grækenland – nærmere bestemt byen Iolcos – bor vegetarkatten Sam med sin adoptivdatter, en lille mus ved navn Mia. Hun drømmer om at blive en helt ligesom sit idol Jason. Men Jason er ikke længere, hvad han har været, og da byens borgere påkalder sig havguden Poseidons vrede efter at have rejst en statue af Poseidons rival Zeus, så må Mia gå i spidsen for Argonauterne, de heltemodige krigere, der engang førte Jason til sejr. Men heller ikke Argonauterne er, hvad de var engang, og det bliver derfor op til Mia, om Mission Olympus skal lykkes eller ej. Ligesom Jason må hun drage på en farefuld færd, hvor hun vil møde en række af den græske mytologis mest ejendommelige skabninger bl.a. kykloperne.

Men hun skal gennemføre missionen på mindre end en uge, da Poseidon har truet med at oversvømme hendes hjemby via en stor flodbølge. Med heldigvis har Mia en god ven i rotten Luigi, og en god ven kan der nok blive brug for, når man er oppe imod havgudens vrede.

Andrea Heick Gadeberg har den rette energi til rollen lille Mia, men bliver i passager lige lovlig skinger med sin lyse stemme. Helt kunne man med fordel have lagt rollen nogle toner ned, så publikums nervesystem ikke risikerer at blive overbelastet. Simon Stenspil yder en festlig indsats som rotten Luigi og Niels Ellegaard hygger katten Sam. Nicolaj Kopernikus er et overraskende valg til rollen som Zeus, men morer alligevel i lighed med Paul Hüttel som den aldrende Jason. Nævnes bør også Nicolai Jandorf som Grymos og Mikkel Vadsholt som Kredos. Dubbinginstruktøren Tobias Staugaard varetager selv rollen som Vito.

ARGONAUTERNE – MISSION OLYMPUS fremstår som en ganske underholdende affære, nydeligt animeret og så får ungerne måske også lidt ny viden om den græske mytologi med sig hjem.