ANTS 1+1=3

★★★★☆☆

Selvom danseforestillingen ANTS 1+1=3 havde premiere i Dansekapellet helt tilbage i 2021, så virker genopsætning i januar 2024 dugfrisk.

45 minutters vital moderne dans i myreformat i et magisk mikrokosmos, hvor vi arbejder, kæmper og elsker sammen. Ligesom hver af de fem dansere har sin force og sit særpræg, får også disse myrer en form for individualitet, men det er i samarbejderne, at de vokser og at 1 plus 1 pludselig bliver til 3.

De fem medvirkende anført af den dansk/lettiske koreograf Anastasija Olescuka bevæger sig omkring på dansegulvet med myrernes hurtighed, og koreografien er da også skabt i tæt dialog med seniorforskeren Hans Joachim Offenberg (Institut for Bioscience ved Århus Universitet), der er forfatter til bogen “Myrer”.

Parallellerne til det menneskelige verden bliver synlige til musik af den danske DJ og komponist Turkman Souljah med et højdepunkt i en sanselig tordenvejrssekvens, hvor netop værdien af samhørighed kommer til at spille en afgørende rolle.

Franklyn Kakyire Sarkodie, Ida “Inxi” Holmlund, Miran Ugljen og Thea Thomsen får alle plads til at udforske deres krops muligheder i lighed med koreografen Anastasija Olescuka, og kommer med originale bud på bevægelser, vi ikke normalt forbinder med menneskekroppen.

Netop den legende og søgende adfærd på dansegulvet er smittende, fordi den aldrig virker selvhøjtidelig, men synes født af en naturlig nysgerrighed.

ANTS 1+1=3 er produceret og formidlet af prfrm, der ikke overraskende står for Produktion & Formidling af Scenekunst.

(Michael Søby)