AARHUS REVYEN

★★★★☆☆

Aarhus Kommunes kulturpolitik synes i disse år begrænset til at lukke velfungerende kulturelle flagskibe som Granhøj Dans, Bora Bora og senest Katapult. Så for kulturelskere kan det være svært at finde smilet frem i en by, der ellers kalder sig smilet by.

Men nu er der heldigvis lindring at hente i Tivoli Friheden, hvor Hermans danner rammen om AARHUS REVYEN – smilets revy 2023.
Den dynamiske duo Christine Astrid og Mikkel Schrøder står bag initiativet. Et erfarent revypar, der senere på året atter er i front i Svendborg Sommerrevy Rottefælden. Med sig på scenen har de tre musikalske scenekunstnere, der supplerer hinanden forbilledetlig: Carsten Svendsen, Szhirley og Henrik Koefoed.

Carsten Svendsen får endelig lov til at folde sig ud som revykunstner, og han mestrer tydeligvis både den vilde crazy-komik og den eftertænksomme vise. Men man savnede den store solosang, som for alvor viste den vokale formåen, der har skaffet ham hovedrollen i musicalen “Som i himlen” på Det Kongelige Teater til næste år. At hans også viste talent som tekstforfatter forekom egentlig ikke overraskende, for han har en helt indlysende sans for genren, hvad man også anede i hans portræt af Claus Ryskjær i TV-serien “Dansegarderoben”.

Men også Szhirley fik lov at shine i Birgitte Næss-Schmidts lydhøre iscenesættelse – mest i sangen “Curlingbarn” med en herlig besk tekst af århusianerne Vase & Fuglsang.

Henrik Koefoed debuterede rent faktisk i Tivoli Friheden for 43 år siden i en revy med Simon Rosenbaum. Hans sofistikerede talent og lune klæder enhver revy – også den i Århus, og få kan som han serverer pointer med så udpræget raffinement.

De fem solister får selskab på scenen af et velspillende men noget mut orkester samt to kapable sangerinder. I Rikke Juellunds showscenografi kommer især de store sangnumre til deres ret.

Birthe Kjær har selv leveret teksten til en festlig parodi på et populært tv-program – her omdøbt til “Poppen i Toppen”, hvor diverse mere eller mindre genkendelige sangere giver deres bud på diverse Birthe Kjær-hits.

Aftenens hovednummer bliver dog en støttekoncert for Irma – med tilbud om husly i stormagasinet Salling. Kostelige maskeringer/kostumer og en skæg tekst af Jens Krøyer fik lattertårerne til at trille.

Man kan derfor roligt begive sig til Tivoli Friheden, for Aarhus Revyen kommer godt fra start og fortjener i den grad at blive en tradition.

(Michael Søby)