KIOSKEN

★★★★★☆

Det vrimler med gode historier på Frederiksberg. Så hvorfor ikke tage de skolemodne børn med til den lille kiosk ude foran det legendariske teater Riddersalen. I den lille kiosk kan man nemlig møde to danseglade fortællere, der formår at gøre Frederiksbergs historie lyslevende.

Ole Håndsbæk Christensen agerer sjovt som Frederik Laurentius Feilberg (alias Lorry), ejeren af et det tidligere forlystelseshus "Lorry", samt som en lidet statelige version af Christian II.

Ragnhild Kaasgaard er kostelig morsom blandt andet som kongens elskede Dyveke og dennes vasse mor Sigbrit. Få kan som Ragnhild Kaasgaard pludselig hidse sig op over larmen fra gaden, for så i næste øjeblik at blive helt ulykkelig, da hun mærker, at en laber falkoner tilsyneladende har fået et godt øje til at en anden. Hun formår også ubesværet at forvandle sig til en fager ung kvinde med hvepsetalje og trutmund.

KIOSKEN er en frydefuld lille sag på kun 40 minutter, men vi ville ikke have undværet et sekund. Man mærker Signe Birkbøls fornemmelse for skæge navne i teksten, og Solveig Weinkouff Larsen har iscenesat med disse vidunderlige strejf af vanvid, der låner spræl til de gamle fortællinger.