PROBLEMET MED DOUGLAS

★★★★★☆

Den er gruelig gal med Douglas! Vel har han altid været lidt af en sær snegl, men i den seneste tid er det næsten blevet for meget for hans nærmeste.

Forholdet til kæresten kommer på lidt af en prøvelse – ikke mindst erotisk. Og de omklamrende forældre må lære, at Douglas ikke længere er, hvad han var. For storebroderen bliver da også en udfordring, da han altid har stået lidt i skyggen af Douglas og nu værre end nogensinde.

Det er naturligvis Fredericia Teater, som har intet mindre end Europapremiere på Daniel Maté og Will Aronsons underfundige musical. Inspirationen stammer tydeligvis fra Kafkas "Metamorfose", men i Victoria Clarks iscenesættelse får værket sin helt egen tone.

Vi ved, at der på Fredericia Teater findes mange gode sangere, men sjældent har spillet været så harmonisk som her.

Lars Mølsted, der for nyligt blev nomineret til en Reumert for sin imponerende sangpræstation i den snart København-aktuelle "Klokkeren fra Notre Dame", viser her en mere komisk side af talentet parret med en ganske rørende sørgmodighed, da kommunikationen med familien må opgives.

Bjørg Gamst bekræfter atter, at hun hører blandt stjernerne i teatrets ensemble med sin stærke stemme, sin friske replik og en umiddelbar spilleglæde.

Christian Damsgaard og Ulla Ankerstjerne udgør det allerkæreste forældrepar og som storebrodere, der i en alder af 30 stadig bor hjemme, fremstår Thomas Jensen præcis ligeså løjerlig, som han skal være.

Man føler det virkelig som om, man er gæst hos Douglas’ familie og her er i grunden rart. For efterhånden lærer de og vi, vigtigheden af at kunne omstille sig til hinanden, og vigtigheden af at kunne give slip, når tiden er kommet.