PÅ TOPPEN AF VERDEN

★★★☆☆☆

Tegnefilmen PÅ TOPPEN AF VERDEN ("Tout En Haut Du Monde") af Rémi Chayét fremstår som et tiltrængt alternativ til diverse hysteriske tegnefilmsshow på TV. Man må dog også forvente en vis tilvendingsperiode, og PÅ TOPPEN AF VERDEN kan meget vel være for stor en udfordring for de mindste.

Optakten forekommer i al fald rigelig omstændelig, og man leder længe og forgæves efter de kække dyrefigurer, som poderne elsker fra Disneys og Pixars animationsfilm.

Men genskabningen af det aristokratiske St. Petersborg anno 1882 vil blive nydt at de voksne, og når først pigen Sacha påbegynder sin farefulde færd mod det kolde nord, kan det vel være, at børn i 10-11 års alderen får udbytte af filmen.

Stregen er enkel og effekterne få, men vi hænger alligevel på. De danske stemmer fungerer upåklageligt, selvom man fra tid til anden ville ønske, at casterne brugte andre end de sædvanlige genkendelige skuespillere.

PÅ TOPPEN AF VERDEN fortjener ros for at tage os andre steder hen end vi sædvanligvis besøger – også rent mentalt – i animationens kulørte verden. Det er lige før, at man savner den i Hollywood næsten obligatoriske popsang, der kan nomineres til en Oscar!