WHY HIM?

★★★☆☆☆

John Hamburgs WHY HIM? viser sig at være en gnaske vittig satire over en række af den fagre nye verdens mest odiøse fænomener såsom molekylær gastronomi og det papirfrie toilet. Man har absolut ingen problemer med at identificere sig med Bryan "Trumbo" Cranstons normalt så godmodige fader, der pludselig ser sin datter forelsket i en af disse håbløse nouveau riche-tosser, der har fået alt for mange penge mellem hænderne takket være opfindelsen af åndløse computerspil og som nu truer med at frelse kloden via misforstået mindfulness.

Når komedieelementerne virker, så er det i høj grad fordi, at James "Howl" Franco spiller denne galning så veloplagt og med en helt afvæbnende idiotisk uskyld. Selv når vi er lige ved at kunne kvæle ham, bliver vi ligesom "dad" tvunget til at tilgive ham, og det er via denne dialektik, at WHY HIM? hæver sig en smule over lignende Hollywood-film som den infantile Will Ferrell-film "Daddy’s Home".

Normalt ender film af denne type med, at hovedpersonen får kanøflet tossen, men WHY HIM? insisterer på, at hovedpersonen også skal lære at omstille sig. For bagved selv den mest åndsvage facade, findes faktisk kvaliteter, hvis man bare formår at se efter. Det er slet ikke noget dårligt budskab i julemåneden.