ANTI

★★★☆☆☆

Instruktøren Morten BH tager os med ind i det danske grafitti miljø, hvor vi møder Simon (overbevisende fremstillet af Stefan Hjort), en ung fyr fra Faxe Ladeplads. Han er lige blevet smidt ud af skolen og bliver samtidig snuppet af den lokale betjent for at have lavet grafffiti herværk. Til en fest får han til opgave at skifte pornofilm i vhs-maskinen, og falder her over en film med amerikansk graffitikunst. Det bliver startsskudet på en graffitialiance med den nørdede ven Frede under det fælles kunstnernavn "Anti". Deres attitude og ikke mindst Simons talent bliver bemærket og kort efter inviteres de til at være en del af kunstnerkollektivet "Chaoz", der ledes af den dominerende Johan.

Efter en noget uoverbevisende åbningsscene, finder Morten BH fodfæstet i sin skildring af lokal miljøet i Faxe Ladeplads. Simons forældre ikke har nogen anelse om, hvad sønnen går rundt og laver. Filmen tegner et på sin vis skræmmende portræt af en håbløs naiv mor og en aggressiv fader, der tilsynelandende dyster i uformåenhed med hensyn til at trænge igennem til deres søn.

Mest uhyggelig er Fredes konstant uoplagte mor, som Marina Bouras spiller aldeles glimrende. Hun behøver blot et par scener til at give os antydningen af, hvilken dagligdag som Frede må slås med, men vi aner dog de gode intentioner bag den sløve fremtoning.

Venskabet mellem de umådeligt forskellige Simon og Frede virker noget postuleret, men er næppe helt umuligt netop i Faxe Ladeplads, for hvad skal de ellers lave end at hænge ud? Efter balladen med de lokale myndigheder tager drengene ind til byen og sammen med Chaoz-drengene rodes de begge ud i kriminalitet indtil det forudsigelige brud.

Julie Brochorst Andersen agerer billig tøs med kønssygdomme i kølvandet og Eventyrteatrets stjerne Theis Monrad Post brænder igennem som rapkæftet medlem af Chaoz-kollektivet.

ANTI kunne godt have brugt mere råhed og vildskab, så form og indhold passede bedre sammen. Nu er den endt som en lige lovlig pæn film, der snarere vil blive brugt som skolefilm end som en film til en hyggeaften med vennerne.