THE MAGNIFICENT SEVEN

★★★☆☆☆

Antoine Fuquas THE MAGNIFICENT SEVEN er en genindspilning af John Sturges’ "Syv mænd sejrer" baseret på Akira Kurosawas mesterværk "De syv samuraier".
Sturges’ effektive men ikke videre sofistikerede version huskes idag bedst for Elmer Bernsteins Oscar-nominerede underlægnings musik trods en stjernestrøet rolleliste med navne som Yul Brynner, Eli Wallach, og Steve Macqueen.

Også Antoine Fuques har allieret sig med store navne – bl.a. Denzel Washington og Ethan Hawke, som han instruerede i det bloddryppende og stærkt overvurderede politidrama "Training Day".

Det er dog især en veloplagt Chris Pratt i rollen som gavflaben Josh Faraday, der skiller sig ud, selvom Peter Sarsgaard naturligvis formår at gøre sin skurkerolle fascinerende.

THE MAGNIFICENT SEVEN har storladne billeder, der udnytter naturområderne fordelagtigt. Den svælger ikke unødigt i død og ødelæggelse, men de endeløse skududvekslinger bliver efterhånden en prøvelse, og med en spilletid på to timer og et kvarter forekommer den afgjort for lang.

Som genindspilning betragtet er filmen ikke værre end så meget andet, men samtidig virker den næsten ligeså overflødig som den nye "Ben-Hur".