FORFØRT

★★★★★☆

Det kan næppe undre, at et af sæsonens mest usædvanlige teateroplevelser udspiller sig i Sofiebadet i et samarbejde mellem Dansk Dansk og Teatergrad – og iscenesat af Petra Berg Holbek.

Sofiebadet ligger på Christianshavn og viser sig at være en charmerende badstue, der blev restaureret for nogle år siden, men som stadig har bevaret en særegen atmosfære fra en svunden tid. Den låner meget til de uddrag fra diverse former for erotisk litteratur, som vi lytter til på vores rundtur i nærkontakt med ca. 20 andre ukendte mennesker.

Men først skal vi have te, stille skoene og i bad. Vi inddeles i mænd og kvinder, hvorefter vi på lidt plads bliver bedt om at tage tøjet af, indtage de fælles brusere og skifte til badetøj. Men det lykedes alligevel og stadig med blufærdigheden nogenlunde intakt.

Vi indtager blodappelsin og vandmelon, så safterne i bogstavligste forstand driver, mens en lille håndfuld skuespillere på skift læser op fra Régine Deforges, Marguerite Duras og Anaïs Nin med flere. Mens vi får en sensuel beskrivelse af kropsmalingens forjættende effekt på to elskende, bliver vi selv påført røde blomster og sorte ord. Selv en kropsforskrækket ældre herre i slåbrok bliver forsynet med et erotisk digt på sit inderlår. Snart går turen til et pakket tyrkisk bad, hvor man ikke kan undgå direkte fysisk kontakt med afklædte folk af begge køn samtidig med, at man skal koncentrere sig om at at lytte til Ovid.

Røgelsespinde, stemningsmættede sange og andet godt sørger for, at lugten af vådt badetøj aldrig bliver for dominerende, og det forekommer at være sammenhæng mellem lokalitet og tekst. Således får vi i en vaskeægte hammam ikke blot indsæbning og afvaskning af fødder, men også en smagsprøve af Nedjmas "Mandlen",

Aldergennnemsnittet til FORFØRT synes at være noget yngre end man sædvanligvis ser i teatret, hvilket kunne indikere, at Teatergrads målsætning om at bringe teatret ud i byrummet virkelig er vejen frem. Man forlader i al fald Sofiebadet forfrisket både i sjæl og krop. Og måske en lille smule befriet for nogle i grunden åndsvage hæmninger.