TAM TAM I TIVOLI 2016

★★★★★☆

For tredje gang lyder der tamtam fra Tivolis Glassal, hvilket også i år er ensbetydende med glad sommerrevy. Det er ikke nødvendigvis her vi finder revysæsonens skarpeste tekster, men godmodigt lune parret med en ikke ubetydelig musikalitet garanterer en festlig aften, når holdet er så professionelt som her.

Niels Olsen trækker en stor del af læsset som Donald Trump, truende airbnb-gæst og – allersjovest – en lidet elegant Inger Støjberg. Om det er tilfælde eller bevidst tyveri kan være svært at vurdere, men ligesom i Sønderborgrevyen får vi mere end een Støjberg på scenen, og ligesom i Cirkusrevyen skal vi også have en kærlighedserklæring til en andet kikset politiker.

Henrik Koefoed tegner revysæsonens foreløbig fineste portræt af Prins Henrik, ikke blot udleveret til latter og med en ganske præcis fransk accent. Teksten står duoen Vase & Fuglsang for.

Sofie Stougaard formår både at ligne Daimi og Lars Lykke, men nummeret "Local Sisters" sammen med Bodil Jørgensen egner sig vist bedre til en forstadsrevy. Jørgensen er også tilbage i sin glansrolle som folkesangerske i folkedragt, og får denne gang selskab af Niels Olsen, uden at der går skår i glæden.

Mads Knarreborg imponerer navnligt som sanger, ikke mindst i et ret overdådigt dragnummer.

Joy-Maria Frederiksen sørger for tempo og lethed, og med en længde på godt to timer inklusive pause, har revyen også fundet et passende format i 2016.