PELLÈAS & MÉLISANDE

★★★★★☆

Claude Debussys vanskelige men frydefulde opera PELLÈAS & MÉLISANDE kan opleves i en sublim fransk opførelse på Malmø Opera i øjebikket.

Maurice Maeterlincks eventyrlige histoire tager os med til landet Allemonde, hvor vi finder en yndig ung pige ved navn MÉLISANDE i en skov. I Adeline Carons fortryllende scenografi vrimler det med grønne planter, men der gives stadig plads til at etablere små intime oaser på Malmø Operas store scene.

Benjamin Lazars formfuldendte iscenesættelse levner plads til fordybelse, og i orkestergraven formår dirigenten Maxime Pascal i den grad at give sine musikere luft under vingerne.

Den lille lolita-prinsesse Jenny Daviet er ganske yndig i den kvindelige hovedrolle. og som hendes elskede ses Marc Mauillion, der både kan synge pg tale, så det er en lyst. Den jaloux halvbror spillet af Laurent Alvaro får dog pludselig nok af alliancen, og så har vii balladen.

Tre timer og tyve minutter ER lang tid, men Lazar og co. gemmer heldigvis en smuk visuel pointe til slut, som afslører et fortællemæssigt overblik, der gør indtryk.