HAIRSPRAY

★★★★★★

HAIIRSPRAY er rykket til Jyske Bank Boxen i Herning, men det gør på ingen måde denne musical-fest mindre – tværtimod! Man kommer stadig i så smittende godt humør af dette sprudlende værk om den lille store familie Turnblad fra Baltimore.

Nanna Rossen er stadig et fund til rollen som Tracy, pigen med det store hjerte. Hun har både styrke i stemmen, en utæmmelig danseglæde og den helt rigtige kampånd.

Martin Brygmann finder en stilfærdig sødme i scenerne med den lune Jesper Lohmann og sammen udgør de et elskeligt forældrepar.

Silas Holst, der har tabt sig siden premieren i Tivoli, yder en veloplagt indsats som kæk selvfed TV-vært ligesom Johannes Nymark er helt rigtig som splittet helt. Begge de herrer kan desuden både synge og danse besnærende – i lighed med det øvrige ensemble.

Tv-fænomenet Jean Michel åbenbarer sin smukke varme stemme, kun overgået af suveræne Caroline Henderson, der låner både saft og kraft til rollen som hans mor, og som står i spidsen for forestillingens bedste nummer i anden akt.

Norske Lene Nystrøm kæmper stadig en brav kamp med de vittige danske replikker i rollen som ondsindet TV-producent. og som hendes datter fremstår Julie Zangenberg tilpas syntetisk samt overraskende morsom.

Musikken swinger, så man får virkelig svært ved at holde fødderne i ro. Kontrasterne i den herligt spraglede scenografi fungerer glimrende inklusive Tracys trange barndomshjem, der bidrager til at give historien en social dimention.

Instruktøren Anders Albien og hans veloplagte hold får os tilmed til at forstå, hvorfor det er så vigtig at spille HAIRSPRAY lige netop nu. For under al hårlakken mærker vi en ægte vilje til at favne mangfoldigheden.