SOMMER I TYROL

★★★★★☆

Af alle landsdelscenerne har Aalborg Teater haft størst held med at puste nyt liv i diverse teaterklassikere. Selvom de knækkede halsen på "Idioten" tidligere på sæsonen, så har de i de senere år triumferet stort med bl.a. "Indenfor Murene", "Bunbury" og nu SOMMER I TYROL.

Rolf Heim får godt og grundigt understreget, at Reumert-nomineringen blandt sæsonens bedste iscenesættere ikke er tilfældig, og selvom man ville have forsvoret det muligt, formår han at forny hele universet omkring denne elskede operette-musical uden at svigte historien.

Sommersolen vil dog ikke rigtig indfinde sig på det ret nutidige bjerghotel "Den Hvide Hest" og selv orkesteret synes henvist til regnvejret, mens den travle overtjener Leopold tjekker paraplyerne.

Carsten Svendsen bekræfter sin position som øjeblikkets største mandlige musicalstjerne, og udviser både vid og smerte i spillescenerne samtidig med, at han låner sjæl og varme til sine solosange. Det meget moderne potpouri efter pausen bliver et totalt publikums-knockout i kraft af Svendsens virituositet inden for snart sagt alle stilarter. I næste sæson er det igen københavnerne, der får glæde af ham i Det Ny Teaters opsætning af "Anything Goes".

Laura Kold har den rette myndighed som hans elskede Josepha, men savner i nogen grad den sødme, vi forbinder med figuren. Bedre går det for Badehotellets Merete Mærkedahl, der her virker endnu mere sølle end i TV-serien, men som under Leopolds vinger bliver en hel lille dansedronning.

Sofie Topp-Duus har afgjort også sine momenter som den læspende Clara – især i opgøret med faderen, den hårdt prøvede undertøjsfabrik Møller. Han spilles ligefrem rørende af Mads Rømer Brolin-Tani, så vi næsten ser hans mandighed krympe. Hans rival Sigismund fremstilles morsomt af en kosteligt kostumieret Jacob Moth-Poulsen – iført højt orange hår og skotske tweed-shorts. Nej, i den mondering kan han sandelig ikke gøre for, at han har charme!

Som piccoloen viser Niels Anders Manley, at han hører blandt teatrets mest anvendelige unge skuespillere, og Henrik Weel får givet et smukt Prins Henriksk portræt den gamle kejser.

Så selvom sommersolen end ikke til slut vil indfinde sig i denne opsætning af SOMMER I TYROL, så skaber forestillingen sol i vore sind og sang i vore hjerter.