A QUIET PLACE: DAY ONE

★★★☆☆☆

John Krasinskis gyser “A Quiet Place” blev en overraskende publikumssucces i 2018. To år efter fulgte den skuffende to’er og i 2025 forventes den tredje film i serien. Den biografaktuelle A QUIET PLACE: DAY ONE er en såkaldt spin-off og forgriber handlingen i de første film.

Det forbløffende ved A QUIET PLACE: DAY ONE er, at den faktisk er bedre end de andre film, hvilket tydeligvis skyldes, at instruktøren denne gang hedder Michael Sarnoski. Han har tidligere instrueret den skæve og slet ikke uinteressante “Pig” med Nicolas Cage i hovedrollen, og får især i den sidste del af A QUIET PLACE: DAY ONE tilført dette gyserunivers en overraskende finhed og følsomhed.

Han er godt hjulpet med skuespillere som Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff og Djimon Hounsou på rollelisten, mens de lydfølsomme monstre primært optræder som bifigurer.

Paralleller til vor tids flygtninge kan drages, men bliver ikke proppet ned i halsen på os, og man er næsten tilbøjelig til at kalde A QUIET PLACE: DAY ONE for en gyser af de bedre. Men desværre keder den i filmens første halvdel, så A QUIET PLACE: DAY ONE må nøjes med at blive betegnet som tålelig.