SMILE 2

★☆☆☆☆☆


Nu havde man ellers lige fortrængt den rædsomme gyser “Smile”, der i 2022 fremstod som en af årets værste film. Og så kommer instruktøren Parker Finn naturligvis med en decideret plat efterfølger, der må være et godt bud på årets værste film i 2024.

Denne gang er hovedpersonen en popstjerne ved navn Skye Riley, der efter en voldsom bilulykke, som kostede hendes ven livet, planlægger et comeback i form af en verdensturné. På trods af at hun følger sin læge og sin moders råd om at drikke mere vand, virker hun ofte dehydreret med vrangforestillinger og paranoia som følgevirkninger. Er hun kommet sig helt over det stofmisbrug, der har plaget hende gennem længere tid, eller er der nogen, som vil hende noget ondt?

Naomi Scott (bedst kendt fra rollen som Jasmine i Disneys Live Action-udgave af “Aladdin”) kæmper bravt med en rolle, der ikke giver mening, og det må desværre betegnes for skønne spildte kræfter.

Det er vemodigt, at Rosemary DeWitt, der i starten af forrige årti blev spået en fin skuespillerkarriere pga. film som “Rachel Getting Married” og “Your Sister’s Sister”, tage til takke med en film af så ringe kvalitet. Drew Barrymore forsøger at lave et reklameindslag for sit egen talkshow, men resultatet bliver næsten det modsatte. Direkte pinlig fremstår Ray Nicholson, når han forsøger at imitere sin far Jack Nicholsons diabolske smil i Stanley Kubricks “The Shining – Ondskabens hotel”.

Vi er således hamrende ligeglade med, hvad der sker med filmens egoistiske hovedperson, og venter bare på, at den over to timer lange film er forbi.