BØRNENE FRA SØLVGADE

★★★★☆☆

Dick Kaysø, der i børnefamilier altid vil være kendt som Krummefar, låner sin smukke varme stemme til filmens intro i rollen som Lars Hotter, og slår således tonen an til en forfriskende anderledes dansk børnefilm.

Instruktøren Mehdi Avaz er da også kendt for den Bodil-belønnede “Mens vi lever” og har desuden instrueret Netflix-hittene “Toscana” (2022) og “A Beautiful Life” (2023) med henholdsvis Anders Matthesen og Christopher (Haugaard Nissen) i hovedrollerne.

Manuskriptet til BØRNENE FRA SØLVGADE er skrevet af Renée Toft Simonsens baseret på hendes egen børnebog af samme navn, og hendes mindst ligeså kendte og anerkendte mand Thomas Helmig har skrevet filmens titelsang.

Filmens fire børn, der bor i Sølvgade uden forældre, spilles ganske charmerende af Ida Skelbæk-Knudsen (Katinka), Alfred Kann (Tristan), Alfred Rivera (Kirk) og Amelia Ahmad Abdullatif (Petra).

Jakob Fauerbys muntre bud på en moden husalf ved navn Miss Nelly synes inspireret af Robin Williams’ “Mrs Doubtfire”. Anders W. Berthelsen forbliver derimod i forstemmende grad Anders W. Berthelsen i rollen som Miss Nellys kæreste Brian.

Vi får et dejligt gensyn med Kirsten Lehfeldt, og den populære youtuber Rasmus Brohave agerer kæk ekspedient.

Hvor er det skønt, at BØRNENE FRA SØLVGADE endnu ikke er en del af en serie, og vi behøver ikke en fortsættelse – tværtimod – men vil hellere bare more os over denne ene film, mens vi ser den.