SPEAK NO EVIL

★★☆☆☆☆

Christian og Mads Tafdrup, der sammen skrev manuskriptet til Christian Tafdrups ubehagelige men ikke uoriginale danske gyser SPEAK NO EVIL, har haft held til at sælge rettighederne til udlandet. Det kommer der sædvanligvis ikke noget godt ud af rent filmisk, men det kunne være gået meget værre.

For James Watkins (der også har bistået Tafdrup-brødrene) med det engelsksprogede manuskript, er en instruktør med en vis sans for spændingsopbygning, og det nyder publikum godt af i de første 75 procent af filmen.

Den fortræffelige skotske skuespiller James McAvoy, der både har spillet Cyrano de Bergerac på teatret i London og hele 15 karakterer i filmgyset “Split”, stjæler samtlige scener, han er med i, og i en mindre rolle bemærker man også danskeren Jakob Højlev Jørgensen (der netop har modtaget mange anmelderroser for sit spil som “Kaptajn Utrolig” på Riddersalen).

Men ellers er der ikke meget af komme efter i den nye udgave, og mod slutningen mister historien al form for troværdig i jagten på splat og andre former for effekter. Forhåbentlig har de danske filmfolk fået deres indsatser godt betalt.