I sin allersidste nytårstale fokuserede Dronning Margrethe på det lille ord “tak”, der er så vigtigt i det danske sprog. Men også ordet “undskyld” har en helt særlig betydning, når det bliver sagt med vægt og oprigtighed. Det mærker man i Mærkværks seneste forestilling “Grænseløst”, der p.t. gæstespiller på Amagers førende børneteater ZeBU, og som netop handler om unges grænser.
Teksten er af Lin Melkane & Josephine Eusebius, og selvom dramtikerne i lidt for høj grad forfalder til gentagelser i forhold til en spilletid på kun 50 minutter, så viser forestillingen ganske fint, hvordan to venners samtale om en grænseoverskridende oplevelse ikke blot kan føre til fælles lindring, men også til handling i forhold til andre grænseoverskridende episoder, man måske selv har udsat nogen for?
Siggi óli Pálmasons scenografi lader de unges veje rulle sig ud foran dem i takt med deres udvikling og handlinger i Mikkel Løvenholt Reenbergs empatiske iscenesættelse. De unge kæmper med at finde deres egne veje i livet, og de har ikke nødvendigvis lyst til at bevæge sig i samme retning, som deres jævnaldrende, men føler sig ofte presset til det.
Anne Gry Henningsen og Morten Klode finder gradvist ind til en smerte i deres spil, så vi efterhånden bliver optaget af deres karakterers venskabelige krise.
GRÆNSELØST bliver i sine bedste øjeblikke debatskabende ungdomsteater, der synes oplagt til skoleforestillinger.