3 AKKORDER & SANDHEDEN

★★★★☆☆


Countrymusik består som bekendt af 3 akkorder og sandheden, så hvorfor ikke lade det være titlen på en lille hyggelig country-kabaret på Café Liva?

Iført cowboyskjorter- og bukser samt passende fodtøj til lidt line-dance og en Tennessee Waltz tager forestillingens tre medvirkende – Jan Rørdam, Mette Marckmann og Jesper Lohmann – imod os på den dejlige skude.

Jan Rørdam, der også står for de musikalske arrangementer samt diverse lydcollager, rammer forestillingen ind med Willie Nelsons “On the road again”.

Mette Marckmann og Jesper Lohmann mødes i en drøm – er det mon hans eller hendes? – det ved vi først til siut. De er begge søvnløse og udveksler nu sørgmodige sange om de lidelser og skavanker, der ofte følger i kølvandet på kærligheden.

Mette Marckmann tager sig af ikoniske sange sunget af blandt andre Dolly Parton og Patsy Cline, mens Jesper Lohmann låner flere hits fra sin egen Johnny Cash-forestilling. Lohmanns evner som entertainer fornægter sig ikke i “Cool Water”, der bliver aftenens komiske højdepunkt.

Men ellers er det faktisk deres fælles numre, som fungerer bedst, og man nyder at se dem blive koreografisk udfordret i en sang som “Achy Breaky Heart”. Mest charmerende bliver dog Tennessee Waltz, som Birthe Kjær med rette har haft patent på i over et halvt århundrede, men som nu får en ny dimension ved, at Marckman og Lohmann både synger, spiller og danser rollerne i teksten.

Ikke alle overgange mellem de enkelte numre virker lige elegante denne aften, og det er som om de amerikanske tekster passer bedre til countrymusikken end de danske. Men så er det jo godt, at hovedparten af sangene synges på engelsk, og “Skib foruden sejl” får da også et ekstra pikant perspektiv ved at have Jan Rørdam som medpassager på turen til “Islands in the stream”.

3 AKKORDER & SANDHEDEN fremstår som tilforladelig underholdning, der minder os om, hvor meget country-musikken stadig har at give os – hvis den serveres med oprigtighed og humor som på Café Liva.

(Michael Søby)