TAB OG VIND

★★★★☆☆
Teater Hund har genoptaget deres succes-forestilling TAB OG VIND, og det giver god mening, for konkurrence-mentalitet synes ikke at være blevet mindre, siden urpremieren i 2009

Et nyt hold skuespillere har overtaget rollerne, uden at der går nogen skår i glæden af den grund, og iscenesætteren er da også stadig Methe Bendix, der sammen med Tomas Lagermand Lundme har skrevet forestillingens manuskript.

Theresa Lange Olesen spiller på empatisk vis en pige med stræbsomme forældre, men da pigen en dag skal konkurrerer med sin bedste ven, har hun pludselig ikke lyst til at vinde og lader ham vinde, for det har han aldrig prøvet før. Vennen (som forældrene altid har anset som en taber) kommer pludselig i høj kurs, indtil at man får mistanke om, at han kan være skyld i, at pigen tabte – tilmed med vilje!

TAB OG VIND gør tykt grin med de ambitiøse forældre – både pigen og drengens – og begge par spilles da også festligt af Folmer Gry Kristensen og Birgitte Prins. Især Birgitte Prins formår at more, når hun forfærdes over datterens i grunden ganske sympatiske handlinger.

Peter Schlie Hansen er da heller ikke til at stå for som den sødeste taber, som vi allesammen gerne tog et nederlag for at glæde.

Jacob Langaa-Senneks tegneserie-inspirerede scenografi bidrager til letheden, og TAB OG VIND forekommer faktisk mere relevant end nogensinde. Takket være skolereformen er det ikke længere kun en forestilling for børn, men også for voksne – og politikere!

(Michael Søby)