THE INSPECTION

★★★★☆☆
Jeremy Pope opnåede en Golden Globe-nominering for sin hovedrollepræstation som Ellis, der håber på at undslippe et liv som hjemløs ved at blive marinesoldat.

Ellis’ mor hævder, at hun elsker ham, men hun kan ikke rumme, at han er homoseksuel og har smidt ham ud. Nu kæmper Ellis ikke blot for at genfinde sin selvrespekt, men også for en forsoning med sin mor.

I militæret bliver han en udstødt, men nægter samtidig at give op. Hans største udfordring synes at være i baderummet, da han tiltrækkes af en af de andre soldater og har svært ved at skjule det.

Filmen er baseret på en sand historie, og Elegance Bratton, der skrev filmen, debuterer her som instruktør med overbevisning.

Gabrielle Union gør et stræmmende indtryk som hans stålsatte moder, og hendes karakter bliver ikke mindre foruroligende ved, at hendes arbejdstøj er en politiuniform…

THE INSPECTION har mere på hjertet end samtlige film om “Soldaterkammerater” og “Piger i trøjen”, og man mærker, at der ligger en ægte smerte til grund for denne film.