TURBO

★★★☆☆☆

Mungo Park og Sydhavn Teater er gået sammen om at producere mini-forestillingen, der er på en lille turné – p.t. i Sydhavn Teaters beskedne performance-space P44 på Borgbjergsvej.

Her har instruktøren Mille Marie Dalsgaard på tre uger skabt en ganske dynamisk forestilling af en times varighed baseret på en tekst af den debuterende dramatiker Frederik Timm. Hvad dramatikeren endnu ikke har lært om struktur, opvejes til dels af en indlysende ordglæde, der blandt andet kommet til udtryk i en række kvikke replikker.

Mille Marie Dalsgaard har fået en række livlige præstationer ud af de fire medvirkende, og Alexander Mayah Larsen får maksimalt ud af hovedrollen som Turbo, der kører med klatten og gør wifey’en Sally gravid i første stød. Men pludselig står hans liv og ikke mindst hans selvforståelse overfor en markant ændring, da han får lægens ord for, at hans muskler er i færd med at æde sig selv op. TURBO fortsætter dog i fuld fart, indtil hans krop ikke vil mere.

Maria Carmen Lindegaard er kær som hans ikke særlig opvakte men alligevel snusfornuftige kæreste, mens musikalske Malik Grosos og en fjollet Søren Birch Plum spiller hans søde men småbøvede venner.

TURBO har karakter af pop-up teater, og er højest et par skridt fra teaterskole-niveau som produktion betragtet, men ikke uden charme. Frem for alt har den i hovedrollen en mere end lovende Alexander Mayah Larsen, der for anden gang i denne sæson redder en skrøbelig ny tekst. Denne gang fordi han har empatien med i sit portræt af den tydeligvis belastende TURBO, men også fordi han finder en ægte smerte, der blive forestillingens omdrejningspunkt.

Snart er der mulighed for at opleve (eller genopleve) Alexander Mayah Larsen i SOM BRØDRE på Blaagaard Teatret, en forestilling, som han også har skrevet og været med til at iscenesætte samtidig med at han spiller en af hovedrollerne. Dramaet SOM BRØDRE indbragte ham flere priser bl.a. en Reumert talentpris, og det gav god mening, men hvis man også vil have en fornemmelse af hans komiske timing, bør man ligeledes opleve ham i TURBO.

(Michael Søby)