ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

★★★☆☆☆
Den tredje film om myremande er ikke helt så ringe som to’eren, omend mæthedsgraden med hensyn til disse visuelt støjende Marvel-film for længst er nået. ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA reddes dog af flere udmærkede skuespillerpræstationer.

Historien udspiller sig i tiden efter “Avengers: Endgame”. Scott Lang (spillet med glimt i øjet af den ellers rigeligt selvnuttede Paul Rudd) er sammen med datteren Cassie (talentet Kathryn Newton) havnet i Kvanteriget sammen med Hope van Dyne (canadiske Evangeline Lilly) og hendes forældre Janes van Dyne og Hank Pym (glimrende spillet af Michelle Pfeiffer og Michael Douglas).

Her må de kæmpe mod Kang The Conqueror – spillet af den bemærkelsesværdige Jonathan Majors, der blev Emmy-nomineret for sin hovedrolle i den anmelderroste tv-serie “When We Rise”.

Jonathan Majors fik sit filmgennembrud to år senere via “The Last Black Man in San Francisco” af Joe Talbot, og spås allerede en Oscar-nominering til næste år efter sin opsigtsvækkende indsats i Elijah Bynums “Magazine Dreams”, der netop har haft verdenspremiere på Sundance Filmfestivalen.

Instruktøren Peyton Reed, der udover Ant-Man-filmene mest er kendt for cheerleader-komedien “Bring It On”, yder et fermt stykke arbejde baseret på et manuskript af Jeff Loveness, der bl.a. har bidraget til TV-serien “The Office”.

Hvis det er film som ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA, der kan lokke flere unge væk fra TV-streamingerne, så har filmen i det mindste een funktion, men de dygtige folk i filmbranchen burde være i stand til at skabe andre former for kassesucceser, så giv dem lov.