JOMFRUER FRA RUMMET

★★★☆☆☆
Bag den iøjnefaldende titel gemmer der sig ikke overraskende en ungdomskomedie. Peter Molde-Amelungs synes at have en vis fornemmelse for ungdommelig sexfiksering og plottet er lige præcis så plat, som man kender det fra amerikanske ungdomsfilm.

Glem alt om E.T. – denne gang får jordkloden besøg af et rumvæsen, der ligner en mandlig svensk fotomodel. Og han er ikke kommet for at være venner, men for at forplante sig! Navnet er Allan – men ansvarlige forældre gør klogt i ikke at forveksle denne film med den mere småbørnsvenlige danske animationsfilm “Lille Allan – den menneskelige antenne”, der også rummer Sci-Fi- elementer.

Vi følger den kejtede gymnasieelev Gustav, der har svært ved at få sagt til den smækre Barbara, at hun er pigen for mig. Men da hans nye ven, rumgutten Allan tydeligvis er mere fremme i skoene, får han også mere selvtillid. Desværre har Allan ikke helt lært, hvordan man er en god ven, men synes primært klar på at forplante sig – også selvom pigen hedder Barbara.

Den tidligere barneskuespiller, Vild med dans-stjernen Albert Rosin Harson spiller sin hovedrolle med megen naturlighed, og er faktisk den, der slipper bedst fra at medvirke. Der er noget kært over Gustavs akavede forsøg på at score Barbara.

Knapt så godt går det for Tobias Maj Stelzner, der virker mere anstrengt i sit spil, men det passer et langt stykke af vejen faktisk udmærket til rollen som det liderlige rumvæsen Allan.

Kvinderollerne er der derimod ikke meget kød på, men Zelma Lewerissa har en gæv attitude, og kun Frederikke Sofie Faber må finde sig i at blive vulgariseret.

Peder Thomas Pedersen og Julie Agnete Vang har deres øjeblikke som forældrene, der bestemt forstår at skatte Allans venner, når bare de er af modsatte køn end dem selv.

Filmen løber tør for velfungerende spøjser ideer, inden der rundes af, men er man teenager, vil man givet hygge sig med at tage en potentiel kæreste med til denne film. For hvem ved, hvad der sker bagefter?