MUMIER PÅ UDEBANE

★★★★☆☆
Instruktøren med det imponerende navn Juan Jesus Garcia Galocha har skabt en fornøjelig film om nogle mumier, der bor i en 3000 år gammel hemmelig by. Prinsesse Nefer og stidsvognføreren Thut skal indgå et arrangeret ægteskab, men ikke med deres gode vilje.

Da den kostbare ring, der skal besejle deres ægteskab bliver stjålet af en infam arkæolog fra nutiden, tvinges de ud på en rejse til vor tids London. De får følgeskab af Thuts lillebror Sekhem samt dennes baby-krokodille Croc – filmens mest nuttede skabning.

Resultatet bliver en både underholdende og farverig animationsfilm, der leger med grænserne mellem liv og død. Elton John-musicalen “Aida” spiller en ikke uvæsentlig rolle i handlingen, og Annelie Karui Saemala Overbeck får i rollen om Aida lejlighed til at lufte sin flotte stemmer i et nummer derfra.

Johanne Milland og Sebastian Jessen er glimrende som de to unge, der mod deres vilje forelsker sig, og Charlie Neye er en skæg lillebror – kun overgået af den uimodståelige babykrokodille.

Blandt de øvrige medvirkende genkender man Jens Jacob Tychsens stemme i en skurkerolle, men han lyder stadig som Badehotellets Hr. Weyse. Finest er så ubetinget Paul Hüttel som præst.

MUMIER PÅ UDEBANE er et oplagt valg for fans af genren samt til børn og barnlige sjæle, og et tiltrængt alternativ til de åbenbart obligatoriske Disney-film. Og så varer den lige under halvanden time.