DISNEY ON ICE: DREAM BIG!

★★★★★★

Ballerup Super Arena danner rammen om et flot nyt skøjteshow fra Disney. Eller rettere Feld Entertainment, der har produceret forestillingen, der ikke uden grund har fået under titlen “Dream Big!” (Drømt stort!).

Klokkeblomst åbner ballet, hvorefter værtsparret Mickey og Minnie tager over, og efter pause får de selskab af selveste Fedtmule.

Vi præsenteres for små musikalske uddrag af diverse populære Disney-værker – inden pausen primært værker, der havde premiere efter hans død: Aladdin, Skønheden og udyret, Rapunzel og Den lille havfrue, men senere kigger også Askepot og Tornerose forbi.

Nyere værker som Vaiana og Coco hører i denne sammenhæng til de mest spektakulære, og de forfrosne søstre Anna og Elsa får så god tid at at boldre sig i, at man overvejer, om dette indslag er en art salgsfremstød for musicalen “Frozen”?

Børnene hviner af fryd, når æbebobler og sne bidrager til sceneshowet, og dyreriget er stærkt repræsenteret med alt lige velvoksne sommerfugle til en to-delt drage.

Størst lykke gør dog snemanden Olaf, der kan undvære hovedet, og Askepots guldkaret, der vækker enhver prinssessedrøm, også i nogle af drengene. Forestillingen har derimod så mange prinser, at vores dronning muligvis ville føle sig utilpas.

Men kun heteropar er repræsenteret på, og set fra en dansk vinklel virker det gammeldags, selvom flere af de allernyeste animationsfilm for børn også indeholder karakterer, der er lesbiske eller bøsser. Det går dog bedre med den etniske diversitet, omend der stadig synes at være plads til forbedringer.

Der tales og synges med danske stemmer, men ikke live, ford det givet vil være umuligt at skøjte i højt tempo samtidig med at man skal synge og sige replikker. Et par fald måtte man børe over med denne formiddag bære, men man var hurtigt oppe igen, og i et show på næsten to timer inklusv pause øger det næsten spændingen og understreger sværhedsgraden.

Så har du Disney-glade småfolk i omgangskredsen, så tag dem i hånden og gak en tur til Ballerup. I vil ikke fortryde det.