DOGTANIAN OG DE TRE MUSKEVOVSER

★★★★☆☆
Animationsfilmen DOGTANIAN OG DE TRE MUSKEVOVSER (“D’artacán y los tres mosqueperros”) er en overraskende trofast sydeuropæisk filmatisering af Alexandre Dumas’ “De tre musketerer”, hvis man ellers kan forlige sig med, at alle hovedroller spilles af hunde.

Der er dog nærmest tradition for at forholde sig ret frit til materialet, og de bedste filmatiseringer tæller George Sidneys technicolor-version fra 1948 med Gene Kelly og Lana Turner, Bernard Borderies franske fortolkning fra 1961 med Jean Carmet og Mylène Demongeot, og Richard Lesters underholdende “De tre musketerer” fra 1973 med Michael York og Raquel Welch.

Sebastian Harris, der sidste år spillede en af hovedrollerne i “The Producers” på Det Ny Teater, låner på glimrende vis stemme til Dogtanian, det tillidsfulde fægter, der drømmer om at blive en vaskeægte muskevovse ligesom sin far (fortræffelige Benjamin Kitter).

Casper Phillipson er mesterlig som skurken Rochefort, og fremhæves bør også Simon Nøirs og Kasper Leisner som et par gæve musketerer.

Tony Garcia har iscenesat i en venlig tone, der også vil appellere til de mindre børn, der dog næppe fatter historiens komplicitet uden hjælp.

Men DOGTANIAN OG DE TRE MUSKEVOVSER er slet ikke et dårligt sted at starte, hvis man vil introducere sine poder for Dumas’ magiske verden, hvor ord som ære og venskab stadig har værdi.