JIRO DREAMS OF SUSHI

★★★★★☆

Jeg kan ikke fordrage sushi. Men dokumentarfilmen JIRO DREAMS OF SUSHI giver selv en allergiker mod på at smage sushi. For den præsenterer os for den ene appetitvækkende godbid efter den anden serveret af 85-årige Jiro. Film som "Hjerter i chili" og "Babettes gæstebud" har før lokket os til bords, men JIRO DREAMS OF SUSHI har heldigvis andet på hjertet end at vise os uopnåelige lækkerier fra det japanske køkken.

Filmen er nemlig i ligeså høj grad portræt af en mand, der med en ufravigelig personlig disciplin gradvist har opbygget en højest usædvanlig lille sushirestaurant uden menukort, og blevet hædret med hele tre stjerner i den berømte Michelin-guide.

Morgen og aften, dag ud og dag ind har han sørget for sushi i en helt unik standart støttet af sine to sønner. Man fornemmer at den strenghed Jiro har udvist overfor sig selv også har påvirket hans nu voksne børn, men han er heldigvis generøs nok til at anerkende deres indsats. Der er også en smuk pointe i, at det faktisk var den ene af sønnerne, der lavede al maden ved det ene af besøgene fra Michelin-anmelderen. For det har næppe være omkostningsfrit på det personlige plan at stå i skyggen af en
far, der fremstår som den definitive sushi-mester.

Instruktøren David Gelb får os til at forstå den gamle mands bevæggrunde, og vi aner hvilke kolosale afsagn, det også har betydet. Men først og fremmest får vi respekt for manden og det sublime kunsthåndværk han repræsentere. Man bør derfor ikke undre sig, hvis man efter at have set JIRO DREAMS OF SUSHI selv begynder at fantasere lidt om rå fisk.