-
Forside

logo logo logo

 

 

 

 

FLUGT

★★★★★


Filminstruktøren Jonas Poher Rasmussen har skabt et ganske enestående værk, der må kandidere til prisen som årets bedste danske film, når den tid kommer. Final Cut for Real & Sun Creature har i samarbejde med REEL Pictures Aps produceret FLUGT, en bemærkelsesværdig mutant af dokumentar og animation. FLUGT har da også allerede scoret den store jurypris på Sundance, USAs mest respekterede filmfestival.

Instruktøren Jonas Poher Rasmussen lader sin studiekammerat Amin fortælle sin historie. Amin er vokset op med sin familie i den afghanske hovedstad Kabul, men efter faderens forsvinden blev det for alvor utrygt for resten af familien at opholde sig i det krigshærgede land. De flygter til Moskva, men forfølges af et korrupt politi, og må derfor forsøge at komme videre. Amins søstre flygter til Sverige, og er ved at blive dræbt på grund af nogle umenneskelige menneskesmuglere.

Amins mor er svagelig og Amins bror beslutter derfor, at den næste man vil prøve at få til Sverige er Amin. Ved et tilfælde kommer han i stedet til København, og opfordres til at lyve om sin sag i håb om at få opholdstilladelse. Den får han så, men han savner sin familie og har svært ved at slå rødder med sin kæreste.

FLUGT giver på et kunstnerisk højt niveau et indblik i en virkelig kompleks flygtning-historie, hvor en ung mand tvinges til at lyve for myndigheder blot for at opnå et bare nogenlunde anstændigt liv.


 


  

I