-
Forside

logo logo logo

 

 

 

I BLODET

★★★★★★


Rasmus Heisterberg har både skrevet og instrueret I BLODET, som skildrer den sidste sommer i venskabet mellem to unge studerende.

Simon læser til læge, og lever ellers et tilsyneladende uproblematisk liv med drukture og flygtige pigebekendtskaber i en stor dele-lejlighed sammen med den medstuderende Knud og kammeraterne Søren og Esben. Men alligevel virker det som om, at noget går ham på, og en snigende destruktiv adfærd skubber selv de bedste venner væk. Han indleder et forhold til pigen Emilie, der har en anden fyrs navn tatoveret på sin krop, og Simon kan ikke helt finde ud af, om de vil hinanden eller ej.

Rasmus Heisterberg har flere fine iagttagelser omkring det at være ung idag og den voksende aggressivitet og druk i diverse ungdomskulturer. Alligevel har man svært ved at frigøre sig helt fra følelsen af, at I BLODET er en kortfilm, der er blevet blæst op til spillefilmslængde.

Vi får et utal af scener med opvask og øldåser og billeder af den talentfulde Victoria Carmen Sonne, der sender søde kejtede smil. Hovedpersonen Simon virker alt for længe så usympatisk, at vi har svært ved at interessere os nok for ham, og først i slutscenen kommer der lidt ægte menneskelighed over Kristoffer Bechs flossede Simon. Det bliver derfor Elliot Crosset Hoves sølle men renhjertede Knud, der i højere grad gør krav på vore følelser.

I BLODET er rent teknisk et kompetent stykke arbejde, og der spilles forholdsvis nydeligt hele vejen rundt. Heisterberg synes mod slutningen at have skulet lidt til Francois Truffauts debutfilm "Ung Flugt", der også skildrer utilpassede unge med udelængsel. Men her virker historien lidt for lille til formatet, hvilket ærgrer en smule, da talentet er til stede.


s