-
Forside

logo logo logo

 

 

 

DEN LUFT ANDRE INDÅNDER

★★★★★★


Line Knutzons dramatik er oftest en fornøjelse at stifte bekendtskab med, og det gælder da også for den beskedne udgave, vi præsenteres for på Forscenen, Amager. Heltstøbte er hendes stykker uhyre sjældent, men til gengæld med et sprudlende sprogligt overskud, der virker tidløst.

De semiprofesionelle rammer understreges desværre af et personale, der gentagne gange sidder og hvisker under forestillingen i den lille sal og som først låser publikum ud, når man beder dem om det. Synd, for de to spillere på scenen fortjente faktisk vores fulde opmærksomhed.

Ganske vist havde man valgt at spille stykket i en ekspressiv højtråbende stil, der flere steder gjorde underfundighederne i teksten gumbetunge. Men vi blev alligevel overbevist om, at både Christian Bergman og Michael Lundbye Slebsager har noget at byde på i de rigtige sammenhænge.

Som Pind og Pølse finder de et fælles fodslag - bedst i de afdæmpede scener, hvor instruktøren Troells Toya i højere grad tør stole på ordene. Bergman afslører stadig mere rørende udtryk for Pinds sociale uformåenhed, og Lundbye Slebsager udviser ægte sødme, når han fortæller om "den lille nyhed".

DEN LUFT ANDRE INDÅNDER forbliver dog ikke meget mere end et spøjst gensyn med en levedygtig dansk dramatiker.

s