-
Forside

logo logo logo

 

 

 

MIDNIGHT SPECIAL

★★★★★★

Jeff Nichols modtog for nogle år siden en vis anerkendelse for "Take Shelter", der ligesom månedens film i Cinemateket MIDNIGHT SPECIAL havde den ganske interessante Michael Shannon i hovedrollen. Shannon forekom dog noget mere fascinerende i Sam Mendes "Revolotionary Road", der også indbragte ham en Oscar-nominering, og sydstatsdramaet "Mud" må da også regnes for den hidtil bedste film, vi har set af Jeff Nichols.

Denne gang svigter hans evner som manuskriptforfatter, og MIDNIGHT SPECIAL fænger ikke trods gode navne på rolleliste og en vis teknisk formåen fra instruktørens side.

Filmens omdrejningspunkt er en lille dreng med et specielt talent for at opfatte ting, som andre mennesker ikke registrere. Michael Shannon spiller faderen, der prøver at beskytte ham og Joel Edgerton agerer lettere tumpet rejseledsager. Selv da en moderlig Kirsten Dunst kommer med i bilen, sker der ingen ændringer, og MIDNIGHT SPECIAL forbliver en menneskejagt blottet for ægte spænding.

Vi tror simpelthen ikke på historien, og man bør derfor overveje, om man ikke blot bør vente med at stifte bekendtskab med denne p.t. noget overvurderede manuskriptforfatter og instruktør til, at Jeff Nichols' anmelderroste "Loving" kommer op i biograferne.



s