-
Forside

logo logo logo

 

 

 

VÆBNET MED VINGER

★★★★★★

Man fornemmer både hjerte og smerter bag denne forestilling på Bådteatret, hvor man tager udgangspunkt i Michael Strunges digtssamlinger og udtalelser. Slet ikke nogen dårlig ide, for stoffet har både tyngde og en fascinantionskraft, der ikke synes aftagende.

VÆBNET MED VINGER bruger udelukkende Strunges egne ord som grundlag for en soloforestilling med Katinka Bjerregaard som midtpunkt og Billie Joy Alexander som manuskriptbearbejder, instruktør, scenograf m. v.

Teksten forbliver dog mere litterær end egentlig dramatisk, og fungerer faktisk bedst, når den bliver sunget med flot sprød jazzet stemme af Katinka Bjerregaard. Den musikalske ledsagelse står hun selv for via de instrumenter, som hænger ned fra loftet som en del af en mystisk og lidt overlæset scenografi inklusive en overflødig storskærm.

Som skuespiller kan Katinka Bjerregaard mobilisere en næsten dyrisk kvalitet, der virker overvældende, men finest er hun i de sidste scener, hvor ordene får lov til at tage fokus.

VÆBNET MED VINGER er ikke blevet den definitive teatralske præsentation af Strunges livsværk, men kommer på den anden side heller ikke med løfter, som den må bryde. VI forlader derimod forestillingen med lyst til mere Michael Strunge - også gerne i teatersammenhænge.s