-
Forside

logo logo logo

 

 

 

VERDENS HISTORIER

★★★★★★


Med vanlig opfindsomhed har det københavnske byrumteater Teatergrad fundet på at lave forestillinger for de mindste på divese biblioteker. Med Marie Louise von Bülow som vores guide kommer vi med pigen Soleima på en rundrejse før sengetid.

Suleima har svært ved at falde i søvn, men takket være nogle store pop op-rejsebøger får hun og vi indsigt i, hvad andre børn langt herfra gør for at falde i søvn. I Sydkorea får et par pruttende tvillinger en fin lille godnatsang på originalsproget. Pigen fra det kølige Kanada tæller stjerner, indtil hun falder hen, og i Sydafrika skal der en ret uhyggelig godnathistorie til, før søvnen presser på.

VERDENS HISTORIER er et uprætentiøst og sympatisk lille projekt af flittige Sandra Yi Sencindiver uden alt for mange løftede pegefingre. Denne eftermiddag var det dog svært at få den fornødne ro til forestillingen på Nørrebro bibliotek, og Marie Louise von Bülow formåede ikke at fastholde alle ungernes opmærksomhed den halve time, som forestillingen varede. Måske var stemmen for sval og måske skete der for lidt?

Men de smukke intentioner bør kunne udvikles til noget mere handlingspræget end dette, og kan man samtidig få de små til at kigge i flere bøger, så rækker perspektiverne langt ud over de tre stjerner.


s