-
Forside

logo logo logo

 

 

 

BATMAN: THE KILLING JOKE

★★★★★★

Animationsfilm for voksne er efterhånden et særsyn i de danske biografer, selvom VOID International Animation Film Festival så småt er begyndt at ændre denne trend. Således kan de hurtige ved enkelte særvisninger i august tage forskud på næste års festival ved at se BATMAN: THE KILLING JOKE.

Ja, den er komplet uegnet for børn - med mindre man hører til de håbløse forældre, der synes at deres forsvarsløse poder sagtens kan håndtere at se "Fritz the Cat" eller det der er værre!

BATMAN: THE KILLING JOKE handler titlen til trods mere om Batwoman - også kendt som Barbara. Hendes parløb med Batman forekommer noget mere interessant end den håbløse Batman versus Superman-film, som vi blev belemret med tidligere på sæsonen.

BATMAN: THE KILLING JOKE regnes da også blandt de stærkeste Batman-fortællinger til dato, og tegner tilmed et fascinerende portræt af den Joker-karakter, som Heath Ledger vandt en Oscar for at spille.

Alan Moores roste grafiske novelle kommer til sin ret i denne animationsudgave, der vises i originalversionen og uden danske undertekster. Instruktøren Sam Liu vandt for godt 10 år siden en Emmy (TV-Oscaren) for en mere børnevenlig version af Batman, og på lydsiden overrasker vores allesammens Luke Skywalker alias Mark Hamill med en overraskende raffineret præstation.

Filmen henvender sig nok mere til tegnefilmnørden end til almindelige filmelskere, og dens sexistiske fremstilling af Batwoman taler ikke til dens fordel. Men blandt fuldvoksne Batmænd skal den nok blive populær.


s